Δελτίο Τύπου e-branch

Το πρωτοποριακό πλήρως αυτοματοποιημένο κατάστημα e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στη Λ. Αλεξάνδρας, επισκέφτηκαν σήμερα (3 Νοεμβρίου 2107), η πρέσβης της Μ. Βρεττανίας στην Αθήνα κυρία  KateSmith και οι πρόεδροι του Ελληνοβρεττανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κυρία Άννα Καλλιάνη και κύριος Αλέξανδρος Turner.

Εκ μέρους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας κ. Στέφανος Μυτιληναίος παρουσίασε τις καινοτόμες εφαρμογές και τον τρόπο λειτουργίας του e-branch και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις διευρυμένες δυνατότητες που προσφέρει στους πελάτες η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες στις καθημερινές συναλλαγές.

Μετά την επίσκεψη – ξενάγηση,  ο κ. Αλέξανδρος Turner επεσήμανε ότι το e-branch αποτελεί «ένα διαμάντι τεχνολογίας και καινοτομίας».

Παρουσιάζοντας την νέα αντίληψη για τις τραπεζικές συναλλαγές που υλοποιείται μέσω του δικτύου των e-branch ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως έχει πετύχει να προσφέρει «καινοτομία για όλους και όχι καινοτομία για λόγους εντυπωσιασμού και αυτό φαίνεται από την αποδοχή των πελατών, ιδιωτών και εταιρικών που επωφελούνται από τις ευκολίες που παρέχει αλλά και από το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις λειτουργικότητες που διαθέτει το e- branch στα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα σε εκείνους με προβλήματα όρασης και ακοής και οι οποίες υπερβαίνουν την εξυπηρέτησης του κλασικού καταστήματος.

Σημειώνεται ότι σήμερα λειτουργούν τρία πλήρως αυτοματοποιημένα καταστήματα του δικτύου e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στο Χαλάνδρι, στους Αμπελόκηπους και στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen και σύντομα θα δημιουργηθεί ένα ακόμα στη Θεσσαλονίκη.

Οι συναλλαγές στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των e-branches (και το Σάββατο) καθιστούν δυνατές συναλλαγές που μέχρι πρότινος δυσκόλευαν εν γένει τη λειτουργία, κυρίως των επιχειρήσεων. Τέτοιες είναι η εξόφληση πληρωμών προς συνεργάτες και προμηθευτές με απόλυτη αμεσότητα μέσω μετρητών ή επιταγών, αλλά και η κατάθεση ημερήσιων εισπράξεων με άμεση πίστωση εταιρικών λογαριασμών. Ιδιαίτερα θετική είναι και η ανταπόκριση πελατών μεγαλύτερης ηλικίας που εξοικειώνονται γρήγορα με τις αυτοματοποιημένες συναλλαγές.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα βοήθησαν σημαντικά στην απορρόφηση αναμονής στα ταμεία των κοντινών καταστημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως το κατάστημα e-branch στο Χαλάνδρι, κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, συγκέντρωσε το 39% των καθημερινών συναλλαγών σε σχέση με τις συναλλαγές στο κοντινό τραπεζικό κατάστημα, ενώ το 35% των συναλλαγών που διενεργούνται σε αυτά τα καταστήματα (εκτός των συναλλαγών ATM) έγιναν με την πρωτοποριακή υπηρεσία «Ταμίας από Απόσταση».

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης 2017

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2017, για ακόμη μια χρονιά, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο EcaliClub, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και διπλωματικό κόσμο.

Οι Πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αννα Καλλιάνη και Αλέξανδρος Τέρνερ στο χαιρετισμό τους ευχήθηκαν χαρούμενες γιορτές και ευτυχισμένο 2018 και ευχαρίστησαν τους χορηγούς της εκδήλωσης.


Στη συνέχεια η
Aντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος του GlobalAdvisoryBoard του PrincesTrustInternational, Ελισάβετ Φιλιππούλη, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «GetInto» στην Ελλάδα. H κυρία Φιλιππούλη στον χαιρετισμό της δήλωσε: Το "GetInto" είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα απασχόλησης του PrincesTrustInternational -φιλανθρωπικού οργανισμού που ίδρυσε ο πρίγκηπας Κάρολος το 1976- που στοχεύει στη στήριξη των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας μέσω στενών εταιρικών σχέσεων με τον ιδιωτικό τομέα. Επί του παρόντος, το Prince'sTrustInternational παρέχει προγράμματα σε οκτώ χώρες όπως το Μπαρμπάντος, τη Μάλτα και την Ιορδανία και είμαστε ενθουσιασμένοι που στις αρχές του 2018 η Ελλάδα θα ενταχθεί σε αυτό το αναπτυσσόμενο δίκτυο»

Στη συνέχεια, μέλη και φίλοι του Επιμελητηρίου απόλαυσαν τη ζεστή ατμόσφαιρα και το εξαιρετικό μενού του
EcaliClub. H βραδιά έκλεισε δυναμικά μετά τα μεσάνυχτα με χορό στους έντονους ρυθμούς του DJ.

Την εκδήλωση υποστήριξαν με τις χορηγίες τους οι εταιρείες:


Platinum
Sponsor:
ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ |
EUROPEINSURANCE
ΟΜΙΛΟΣ
PEOPLECERT | PEOPLECERTGROUP
DIAGEOHELLASAE | DIAGEOHELLASSA 
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ |
KTIMAKIRGIANNI

Gold Sponsor:
LAINAS PRODUCTS | LAINAS PRODUCTS

Supporters:
PwC ΕΛΛΑΔΑΣ | PwC GREECE
PLAISIO COMPUTERS| PLAISIO COMPUTERS

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο THEECALICLUB για την εξαίρετη φιλοξενία και στη STIRIXISGROUP.

FaLang translation system by Faboba