No Deal Brexit:ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


YpEx 1

 

NO DEAL BREXIT: ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BHCC) Άννα Καλλιάνη, συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα το No Deal Brexit που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. Στην αντίστοιχη ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, στις 8 Οκτωβρίου 2019 με τη συνεργασία του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, η κυρία Καλλιάνη τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναγνωρίζοντας την αβεβαιότητα  και τις αναταράξεις που προκύπτουν τη δεδομένη χρονική περίοδο λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη Μ. Βρετανία καθώς και λόγω του επικείμενου Brexit, συνεργάζεται στενά τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και με την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε μια προσπάθεια, όλων των μερών, να διασφαλίσουν όχι μόνο την όσο το δυνατόν απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων των εταιριών και επαγγελματιών που σχετίζονται με τη Μ. Βρετανία, αλλά και όταν καθοριστεί η κατεύθυνση σε σχέση με το Brexit, να συνεισφέρουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στον προσδιορισμό της μελλοντικής σχέσης και πώς η χώρα μας μπορεί να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν».

Τον τελευταίο χρόνο, το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο συνεισφέρει ουσιαστικά και ενεργά στο διάλογο για την καταγραφή όλων των θεμάτων, ζητημάτων, κινδύνων που αντιμετωπίζουν ή ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εταιρίες και επαγγελματίες λόγω του Brexit με διαφορετικά σενάρια.

Η Ελληνίδα Πρόεδρος του BHCC ανέφερε επίσης: «Οι προοπτικές για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Μ. Βρετανίας και Ελλάδας είναι σημαντικές. Το Επιμελητήριο αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι Έλληνες εξαγωγείς, εξαιτίας του Brexit. H αβεβαιότητα που προκύπτει, οι διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας, δημιουργούν εμπόδια τόσο στην ανάπτυξή τους αλλά και επιπρόσθετα έξοδα αντιμετώπισης των ζητημάτων και της απαιτούμενης προετοιμασίας για το Brexit. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η Μ. Βρετανία είναι μία σημαντική αγορά, αποτελεί ανέκαθεν χώρα πρότυπο για τη λειτουργία θεσμών, την καινοτομία, την εκπαίδευση, ενώ και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την χώρα μας είναι σημαντική. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελεί πάντα ισχυρό εταίρο της Ελλάδας. Η αξιολόγηση των δυναμικών, και η εκμετάλλευση των ευκαιριών θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με την έκβαση των σχέσεων με την ΕΕ η οποία ελπίζουμε ότι θα εξακολουθεί να είναι στενή προς όφελος όλων των χωρών. Σε αυτή τη διαδρομή θα συνδράμουμε ενεργά».

Ypex 2

FaLang translation system by Faboba