Κοπή πίτας από τη Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο | Δελτίο Τύπου

BH220223 0001nr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κοπή της πίτας από τη Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2022. Με υβριδικό τρόπο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το δια ζώσης μέρος της εκδήλωσης έλαβε χώρα στην Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία.

Τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωσητίμησε με τη συμμετοχή του ως κύριος ομιλητής ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τη βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα Matthew Lodgeo οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε«Οι επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αποτελούν διαχρονικά γέφυρα ανάμεσα στις δυο χώρες και ανάμεσα στις οικονομίες των χωρών μας. Πρώτες εντοπίζουν τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις. Το Επιμελητήριο ως φορέας και εμείς στην Πρεσβείαθέλουμε να συμβάλλουμε τόσο στην επίλυση των προβλημάτων όσο και στη διεύρυνση των συνεργασιών. Η συγκυρία που βρισκόμαστε διεθνώς είναι ιδιαίτερη και απαιτητική.  Όμως η ιστορία και οι προοπτικές μας μπορούν να γίνουν όχημα ανάπτυξης και προκοπής για όλους μας».  

Στην κεντρική ομιλία της βραδιάς ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκηςτόνισε: «Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, η Ελλάδα μπορεί και καινοτομεί, υιοθετώντας πρακτικές από χώρες που διαθέτουν σημαντικό απόθεμα τεχνογνωσίας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό γίνεται εφικτό με την εξαιρετική συνεργασία στελεχών του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα των χωρών μας, με την ομαδική δουλειά όλων. Συγχαίρω την Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο για τη σημερινή διοργάνωση και χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας, καθώς το gov.uk αποτέλεσε για εμάς έμπνευση για το gov.gr. Η πρόκληση της «επόμενης ημέρας» απαιτεί συνέργειες και ανοιχτούς ορίζοντες. Από μεριάς μας, ενθαρρύνουμε καινοτόμες και πρωτοποριακές λύσεις που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας».

Στη συνέχεια η Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου μοιράστηκε τις ευχές για το 2022 και επισήμανε τις αξιοσημείωτες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση με γνώμονα την ψηφιοποίηση, την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι, οι διεθνείς γεωπολιτικές προκλήσεις, η άνοδος των τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού και παρεπόμενες «αναταράξεις» στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αποτελούν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να μετριαστούν.

Αναφερόμενη στις ελληνοβρετανικές σχέσεις δήλωσε ότι, η πρόσφατη υπογραφή της Στρατηγικής Συμφωνίας – Πλαισίου μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείουεπισφραγίζει τη στενή σχέση των δύο χωρών και σηματοδοτεί τη δέσμευσή τους στην περαιτέρω ισχυροποίηση των παραδοσιακά ισχυρών δεσμών σε διάφορα επίπεδα όπως στην εξωτερική πολιτική και άμυνα, τις επενδύσεις, τις μορφωτικές σχέσεις. Σημείωσε παράλληλα ότι το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο συνεχίζει να συνεισφέρει δυναμικά προς αυτήν την κατεύθυνση και στηρίζει την περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων.

Ο Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίουκαλωσόρισε στην ομιλία του τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης. Επισήμανε πόσο σημαντική κρίνεται η συνέχιση και επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης και αύξησης των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα από βρετανικές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Συμπλήρωσε ότι η στήριξη των κονδυλίων από το Ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα, ενώ τόνισε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξουν αυξημένες ευκαιρίες επενδύσεων σε διάφορους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες καλύπτοντας τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τα δικά τους μηνύματα και ευχές για τη νέα χρονιά απηυθύναν δια ζώσης από τη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικίαυψηλόβαθμα στελέχη της Energean και της GlaxoSmithkline, επιχειρήσεων που συγκαταλέγονταν μεταξύ των σημαντικών χορηγών της εκδήλωσης

Μαγνητοσκοπημένους χαιρετισμούς και τοποθετήσεις απηύθυναν υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών Κωτσόβολος και Space Hellas.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή κοπή της πίτας και την κλήρωση εξαιρετικών δώρων που ευγενικά προσέφεραν οι Υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Τo Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες: 

PLATINUM SPONSORS: ENERGEAN, GLAXOSMITHKLINE, LAMDA DEVELOPMENT

GOLD SPONSORS: ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, SPACE HELLAS

EVENT SUPPORTERS: AEGEAN AIRLINES, ATHENS CAPITAL HOTEL – MGallery Collection, EVRIPIDES ART GALLERY

SUPPORTERSAS NETWORK, PWC GREECE

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε εδώ.

FaLang translation system by Faboba