PRESS RELEASE: New Year’s Reception in Athens by the British Embassy and the British Hellenic Chamber of Commerce

be                                                              BHCC 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση και Απονομή Επιχειρηματικών Βραβείων από τη Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

 

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2024. Σε κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές και τη δυναμική των Ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων, ο Βρετανός Πρέσβης Matthew Lodge, η Άννα Καλλιάνη και ο Κέννυ Ευαγγέλου, Πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υποδέχτηκαν μέλη, φίλους και εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης, θεσμικών φορέων και ΜΜΕ, στην καθιερωμένη δεξίωση για την κοπή της πίτας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί πλέον σταθερό ραντεβού της επιχειρηματικής κοινότητας, απονεμήθηκαν τα πρώτα Επιχειρηματικά Βραβεία σε επιχειρήσεις ως αναγνώριση της συμβολής τους στις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) τίμησαν με την παρουσία και τις ομιλίες τους ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και ο Chris Barton CMG, Βρετανός Επίτροπος Εμπορίου για την Ευρώπη.

Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα Matthew Lodge, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι δεσμοί μας δεν είναι μόνο ιστορικοί. Τα τελευταία χρόνια, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί ολοένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και σημαντική αύξηση του διμερούς εμπορίου. Και, βεβαίως, τα μέλη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων. Η Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αναγνωρίζουν και τιμούν το ρόλο αυτό με πολλούς τρόπους, ένας από τους οποίους είναι η θέσπιση Επιχειρηματικών Βραβείων. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη μακρά και επιτυχημένη παρουσία, κάποιες άλλες κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα, όμως, όλες, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών, την ευημερία των πολιτών μας, συνδιαμορφώνοντας, ταυτόχρονα, το μέλλον. Ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους και όλες για τη διάκρισή τους».

Στη συνέχεια, η Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη, αφού ευχήθηκε στους συμμετέχοντες για τη νέα χρονιά, τόνισε την μοναδική ευκαιρία που έχει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, έχοντας -μετά από 13 χρόνια- ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και διαθέτοντας πολιτική σταθερότητα, να συνεχίσει με δυναμική την περαιτέρω προσέλκυση διεθνών επενδύσεων, να βελτιώσει επιπλέον τo brand name της διεθνώς και με στρατηγική να διαμορφώσει το νέο παραγωγικό της μοντέλο, ενσωματώνοντας με σύνεση τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της κοινωνίας. Αναφερόμενη δε, στις Ελληνοβρετανικές σχέσεις, επισήμανε την ουσιαστική και διαχρονική συνδρομή του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, καθώς και την ισχυρή πρόθεσή του να ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις με την ανάληψη συγκεκριμένων και πολυεπίπεδων πρωτοβουλιών στις δύο χώρες, ώστε να αναδειχθούν οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, στη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι, τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα αποτελεί έναν επενδυτικό προορισμό, ως αποτέλεσμα του φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και η πιστή εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου με δημοσιονομική σοβαρότητα. Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαθανάσης εξήρε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ενδυναμώνονται διαρκώς.

Ο Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης. Στην ομιλία του ανέφερε ότι, το 2024 υπόσχεται να είναι γεμάτο ευκαιρίες τόσο για τις χώρες μας, όσο και για τις διμερείς μας σχέσεις και ότι σίγουρα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις, ειδικά στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Επιπλέον πρόσθεσε ότι, το Επιμελητήριο, όπως κάθε έτος, σχεδιάζει να διοργανώσει ή να υποστηρίξει μια σειρά εκδηλώσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να παρέχει στα μέλη του χρήσιμες πληροφορίες για επενδυτικές ευκαιρίες και εμπορικές συνεργασίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (εταιρική διακυβέρνηση, ενέργεια, ναυτιλία, καινοτομία και τεχνολογία, αγορά ακινήτων, εκπαίδευση και δεξιότητες, τουρισμός, αγορά τροφίμων και ποτών).

Στη δική του τοποθέτηση, ο Chris Barton CMG, Βρετανός Επίτροπος Εμπορίου για την Ευρώπη, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παραβρέθηκα στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τις επιτυχίες των βρετανικών και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις αγορές των χωρών  μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεσμό των επιχειρηματικών βραβείων και θερμά συγχαρητήρια στις εταιρίες που προάγουν τις ελληνοβρετανικές σχέσεις».

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς, απονεμήθηκαν από την Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, έξι (6) Βραβεία σε επιχειρήσεις ως ένδειξη της αναγνώρισης της συμβολής τους στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν οι εταιρείες:

  • Trade Award 2024 – Importer of Goods from the UK to Greece: DIAGEO HELLAS
  • Trade Award 2024 – Exporter of Goods from Greece to the UK: KRI KRI MILK INDUSTRY
  • Investment Award 2024 – Foreign Direct Investment from Greece to the UK: PEOPLECERT
  • Investment Award 2024 – Foreign Direct Investment from the UK to Greece: LIGHTSOURCE BP
  • Recognition Award 2024 – VIOHALCO GROUP
  • Tech / Innovation Award 2024 – MAGOS

Στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης δεξίωσης, ο Βρετανός Πρέσβης και οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου προχώρησαν στην παραδοσιακή κοπή της πίτας, την οποία συνόδευσαν, όπως κάθε χρονιά, τα εξαιρετικά δώρα που ευγενικά προσέφεραν οι Ασημένιοι Χορηγοί της εκδήλωσης.

 

Τo Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες:

BHCC PLATINUM SPONSOR MEMBER 2024: LAMDA DEVELOPMENT

GOLD SPONSORS: BP Oil Hellenic S.M.S.A., ENERGEAN, G. C. Economou and Associates Law Firm, GSK, OCTANE MANAGEMENT CONSULTANTS, PwC GREECE, RECO EXPORTS

SILVER SPONSORS: AEGEAN AIRLINES, ATHENS CAPITAL HOTEL – MGallery COLLECTION, CENTRUS HELLAS, DEGUSTIBUS - La Fête Gastronomique, KOSMORIDE, NEW YORK COLLEGE, OLYMPIA GROUP

SPIRITS OFFERED BY: DIAGEO

BHCC SUPPORTERS: ACCOUNTING SOLUTIONS, KLC LAW FIRM

 

Photo Gallery

Agenda

BHCC 001

 (από αριστερά προς τα δεξιά:)  Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, και Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

 

BHCC 002

Οι οικοδεσπότες και ομιλητές της εκδήλωσης με τους βραβευθέντες στο πλαίσιο των Επιχειρηματικών Βραβείων.

 

BHCC 003

Chris Barton CMG, Βρετανός Επίτροπος Εμπορίου για την Ευρώπη, Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα,Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, και Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

 

sponsors slide

FaLang translation system by Faboba