Επισκόπηση

Ιστορία & Στόχοι

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BHCC) ιδρύθηκε το 1945 και είναι μια ανεξάρτητη, αυτόνομη, μη κερδοσκοπική οργάνωση, χρηματοδοτούμενη αποκλειστικά μέσω των εσόδων από τα τέλη συνδρομής και μέσω κερδών που προκύπτουν από εκδηλώσεις και δεξιώσεις οργανωμένες από το Επιμελητήριο.

Ο κύριος σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η προώθηση του διμερούς Ελληνοβρετανικού εμπορίου και η παροχή επιχειρησιακών και επενδυτικών υπηρεσιών για τα μέλη του. Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των μελών του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διοικητικό Συμβούλιο και Διαχείριση

Ένα Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από δεκαπέντε ηγετικά ελληνικά και βρετανικά διοικητικά στελέχη, αντιπροσωπεύοντας μια επίλεκτη ομάδα από κορυφαίες βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθορίζει την πολιτική και τις διαδικασίες λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Σκοπός των διοικητικών στελεχών είναι να καταστήσουν δυνατή τη μέγιστη βοήθεια και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στα μέλη. Τα γραφεία του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου βρίσκονται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 25, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στις εγκαταστάσεις της Βουλής.

Συνεταίροι

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι Μέλος και Στρατηγικός Συνεργάτης του British Chambers of Commerce (BCC). Στους επιφανείς συνεταίρους, σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβάνονται Εμπορικά Επιμελητήρια, Κυβερνητικά Υπουργεία και Υπηρεσίες, Μέλη του Κοινοβουλίου, η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Βρετανικό Συμβούλιο, Εμπορικοί Σύνδεσμοι, Επιχειρηματικές Οργανώσεις και Οργανωτές Εκθέσεων.
Το Επιμελητήριο διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο επαφών για να βοηθήσει τα μέλη του να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω συστάσεων από πολλά Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια ανά την Ευρώπη και αλλού.

Δραστηριότητες

Το Επιμελητήριο οργανώνει ποικίλες δραστηριότητες. Αυτές περιλαμβάνουν διασκέψεις, σεμινάρια, webinars, επιχειρηματικά γεύματα και δείπνα, πάνελ και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, κοινωνικές εκδηλώσεις (όπως το ετήσιο Back to Business Dinner και το Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ). 

FaLang translation system by Faboba